Halal-kennis Limburgse politici bedroevend
08/03/2013
Verdwijnt alle alcohol uit wijn als je kookt?
12/03/2013
Show all

Werkgroep moet consumentenvertrouwen in voedsel herstellen

Werkgroep moet consumentenvertrouwen in voedsel herstellen

 Bedrijfsleven en overheid willen samenwerken om het consumentenvertrouwen in voeding weer te herstellen.

Daarover heeft staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken woensdag 6 maart j.l. een gesprek gehad met de voedselsector, schrijft de Volkskrant. Afgelopen tijd kwamen onder andere rundvleesproducten negatief in het nieuws nadat deze met paardenvlees verkocht bleken te zijn.

Om het vertrouwen weer op te krikken moet een nieuwe werkgroep zorgen voor een betere informatievoorziening tussen overheid, bedrijven en consumenten. Ook moet de samenwerking leiden tot scherpere kwaliteitscontroles en strengere straffen voor voedselfraudeurs.

Dijksma vindt daarnaast de weg van boerderij naar supermarkt te lang en wil dat de werkgroep daarvoor een oplossing vindt.
De staatssecretaris en de sector willen binnen een aantal weken met voorstellen komen.
De ‘taskforce voedselvertrouwen’ gaat meteen van start.

 

Bron: Volkskrant 2013

consumentenvertrouwen

 

 

 

 

 

 

 

consumentenvertrouwen

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.