Consumenten kunnen van dieren houden én van vlees

Varkensharten onder het mom van halal verkocht
13/04/2012
ONJUISTE INFORMATIE TELEGRAAF EN TROUW OVER halalbabyvoeding ST. LUCAS ANDREASZIEKENHUIS
16/04/2012
Show all

Consumenten kunnen van dieren houden én van vlees

Vleesconsumptie al 15 jaar stabiel
april 2012

De gemiddelde hoeveelheid vlees die Nederlanders eten is al 15 jaar stabiel:
zo’n 43 kilo per persoon per jaar. Onderzoek van het LEI van Wageningen UR bevestigt dit bekende gegeven.

Circa twee op de drie ondervraagde consumenten geeft aan het afgelopen jaar niets aan hun vleesconsumptie te hebben veranderd, dat ook niet te willen en dit evenmin van plan te zijn.

Tegelijkertijd is er een groeiende groep mensen die wel minder vlees wi eten, maar dit blijkt niet uit de cijfers.

Deze consumenten zien zichzelf niet als ‘vleesminderaar’ of ‘flexitariër’. Het LEI-onderzoek concludeert verder dat de eventuele aandacht van mensen voor dierenwelzijn weinig zegt over de mate van hun vleesconsumptie.
Consumenten kunnen van dieren houden én van vlees.
Het imago van vleesvervangers is volgens het LEI slecht. De staat vegaburger laag in de ‘voedselhiërarchie’ en wordt gezien als weinig aantrekkelijk, aldus het LEI.

Veel mensen, inclusief ‘flexitariërs’, geven aan liever nog het vlees door niets te vervangen dan door een ‘veggieburger’ ondanks het advies van de dietist die wel degelijk vleesveravngers adviseert bij vegetariers.

bron:
http://www.meat-co.nl/nieuws

 

Diëtist Mariam
Diëtist Mariam
Mijn naam is Mariam Aaras en heb deze website gemaakt door en voor jullie om zoveel mogelijk informatie te bieden daar waar veel vragen, discussie en behoefte naar was. Dieetadviezen vanuit de Nederlandse keuken, maar ook rekening houdend met de halalrichtlijnen die moslims hanteren. Daarnaast heb ik een brede interesse in de multiculturele keukens. Zelf ben ik een dubbelbloedje van Marokkaanse en Nederlandse komaf wat mij rijk heeft gemaakt aan voedingskennis. Het is de granaatappel waarmee mijn vader me heeft geïnspireerd om de genezende werking van fruit te gaan onderzoeken en de vijgenboom van mijn opa in Marokko. Mijn moeder heeft me de gezondheidseffecten van boerenkoolstampot en erwtensoep geleerd met een halaltintje. Je bent wat je eet en gezond eten begint bij kennis. Voeding brengt mensen bij elkaar en de verscheidenheid aan culturen is een rijkdom want na zoveel jaren ben ik nog steeds niet uitgeleerd. Voeding mijn levenspassie en help er graag anderen mee om er van te genieten en gezonder van te worden.

Comments are closed.